maanantai 6. helmikuuta 2012

Unohdin kameran piuhat kotiin viime viikonloppuna, joten viikolla ei kuvia saatu. Uudemman reissun jälkeen piuhatkin muistettiin pakata ja nyt niitä kuvia on. Ja nyt on muka aikaa kirjoitellakin, vaikka koko ajan on muka jotain tekemistä. Lisätehtäviä satelee etenkin äikästä, matikka vasta alkaa (siinä on varmasti ihan hirveästi hommaa) ja viikonlopun partiokokouksen jälkeen kalenteri vaan jatkaa täyttymistään..



Malli: oma, kissat poimittu sieltä täältä
Puikot: 3mm
Lanka:Novitan Ticotico, menekkiä en muistanut tarkistaa
Koko:jalka 36, pieni pohkeinen

Pikkusisko sai kissasukat. Eihän niistä täydelliset tulleet, kuvioiden kanssa kävi vähän vahinko, yksi rivi puuttuu ja henkilökohtainen viestintä siskon kanssa petti. Mutta sukista tuli sopivat ja on niitä kuulemma pidettykin. Langan menekki jäi tosin mittaamatta, minulla on nyt kaksi melko pientä kerää mustaa ja suht isot kerät värillisiä lankoja kaapissa. Niistä varmaan saa vielä sukkia tehtyä muutamat.

Yksityiskohta sukasta

Kokousta varten tuli leipaistua toskapullaa. Pohjana aikas perinteinen pullataikina, päälle rasvaa, sokeria ja kaurahiutaleita. Ei yhtään paha, paitsi ei kovinkaan terveellistä.

Toisaalta oma soveltaminen on sallittua, ja tulos oli aivan loistava (muttei vissiinkään kuvan arvoinen, hups..). Kannattaa kokeilla mustikkavadelmapiirakkaa niin, että tekee 8 munan kakkutaikinan, laittaa siihen vähän rasvaa, kaataa pellille ja ripttelee perunajauhoitetut marjat pinnalle. Sitten vain uuniin hetkeksi 200 asteeseen.

Harrastin pitkästä aikaa ompelua äitin koneella. Viikolla kävin Euronkankaassa ostamassa trikoota ja resoria, joista muodostui lauantaina Suuren Käsityölehden (1/12) joogahousut jumppahousuiksi. Tein oman koon mukaan, ihan mittasinkin. Lyhyenä ihmisenä jätin äitin mielipidettä kuunnellen pituudesta saumanvarat veks, mutta sivuille lisäsin. Oli aika hassua verrata vaiheessa olevia housuja omiin jalkoihin, olisin mahtunut yhden lahkeen sisään!! Kuvassa voi verrata miun jalkoihin, aikas paljon ylimääräistä kangasta!

Onneksi näistä ei ihan sudet tulleet, olis loppunu taas ompeluinnostus joksikin aikaa, heh:) Tulipas muuten tosi huono ja tosi teinimeininkikuva. Ei tosiaan uskois, että ylemmästä tulee alempi... Ihan mukavat housut, tulikaste puuttuu vielä. Katsotaan, uskaltaudunko huomenna zumbaan, keräsin viikolla yskän jostakin mukaani. R meni hiihtämään, oli puhe mennä yhdessä, mutten uskaltanut:/ Ehkä viikonloppuna sitten.
Kotikissa oli taas aika ihana. Se on oppinut hyppäämään portaiden kaiteelle ja nojaamaan ikkunaan, kun tahtoo ulkoota sisälle. Oli vissiin oikeasti jo sen verran kylmä, ettei pienikään kehdannut hirveän kauaa olla ulkona. Ja kun sisälle päästiin, siirryttiin heti jonkun syliin lämmittelemään tai patterin viereen köllöttelemään.

Kuvistunnit jatkuivat taas, ja saatiin kotitehtäväksi piirtää Picasson piirtämä kuva. Se oli tarkoituksella painettu väärinpäin ja toisella puolella oli piirto-ohjeet, joiden mukaan kannatti piirtää kuva ihan rauhassa. En ole hyvä piirtäjä, mutta kun annoin asialla aikaa, "katsoin kuvaa tarkasti" ja laitoin puhelimen ja radion pois päältä, koin suuren yllätyksen. Tähän meni 45 minuuttia, ja se aika hurahti ihan huomaamattani. Ja yllättävän hyvä kuva tästä tuli :)

Ja tästä tuli yllättävän pitkä postaus. Pitäisi varmaan seuraavaksi siirtyä kattomaan jotain koulujuttuja. Äikässä olen saanut muuten selville, että sanaluokkia on enemmän kuin minulle opetettiin ja lauseenjäseniä on vähemmän. Jännä, kuinka menee uusiksi tuollaiset "perustavaa laatua" olevat asiat. Okei, noi sanaluokkia on tarkennettu ja lauseenjäseniä lyöty suurempiin ryhmiin.

Mutta oikeasti nyt! Hyvää alkuviikkoa!

~Kvaakkuli~

PS. Mekko on vieläkin kuvaamatta, höh!

4 kommenttia:

SNY:si kirjoitti...

Tosi kivat sukat, huolimatta pikku "virheestä". Täytyypi täällä käydä välillä vakoilemassa ;D

^KoKo^ kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
^KoKo^ kirjoitti...

Voi, nuo kissasukat ovat vallan hurmaavat! Iski sukkakateus!

Kvaakkuli kirjoitti...

Kiitos, kiitos:)