maanantai 27. helmikuuta 2012

Kun mennään synttäreille...

... otetaan mukaan punaiset sukat ja viinipullo lahjaksi. Opiskelijabudjetilla kun juhlitaan, viedään myös nyyttärihengessä ruokaa. Leivotaan siis suolainen kasvispiirakka. Kun R ei syö makeaa, enkä minä lihaa. Kaikkein reilun on siis viedä meille molemmille sopivaa syötävää, syö sitten muiden makeita itse.

Katsotaan Putous ja pelataan ja puhutaan myöhään yöhön. Peleistä toisessa testataan tiimityöskentelyä ja toisessa parintuntemusta, tässä tapauksessa parisuhdetta. Jännä huomata, että minulle tietokone edustaa kiirettä, R:lle kirjat.. Seuraavana aamuna nukutaan pitkään ja luetaan melkein koko päivä vaan Potteria, eka lähti uusintakierrokselle pitkästä aikaa. Käydään hiihtelemässä vähäsen. Illalla muistellaan, miten kitaraa soitetaan, ettei ihan ole sormi suussa, kun pitäis opiskella sitä seuraavaksi. Oli kiva viikonloppu.Kasvispiirakka
Pohja: 200g margariinia
8 dl vehnäjauhoja (korvasin osan sämpyläjauhoilla)
suolaa
3 dl vettä (maitoa)
30g hiivaa
Täyte: 4 munaa
2 dl maitoa 
juustoa
sopivasti muita täytteitä:tässä piirakassa purkkiherkkareita, purjoa, kelta- ja punasipulia, keltaista ja vihreää paprikaa ja kirsikka- ja luumutomaatteja
mausteiksi ainakin suolaa/aromisuolaa ja pitsamaustetta(basilikaa), mahdollisesti esim. valkosipulimaustetta

Pohja tehdään murustamalla rasva, jauhot ja suola keskenään. Sen jälkeen sekoitaan nesteeseen liuotettu hiivaa. Annetaan kohota täytteiden teon ajan. Täytteistä herkkarit ja sipulit käytetään pannun kautta, sopivasti kuullotettuna, lisätään suola ym mausteet. Tehdään pohja (kannattaa tehdä myös reunat) ja levitetään kaikki täytteet pinnalle (juusto vikana, ja päälle pitsamauste. Voi myös käyttää fetaa, mozzarellaa, keitettyjä kananmunia...). Tehdään munamaitoa ja levitetään se tasaisesti pinnalle. Paistetaan 200 asteessa noin 25min, kunnes pohja näyttää kypsältä ja juusto on sulanut.

Maanantai-iltana voi käydä uudestaan hiihtämässä ja huomenna olla sitten niin mukavasti jumissa:) Pitänee palata koulujuttuihin tämän tarinoinnin jälkeen! 

~Kvaakkuli~

1 kommentti:

Matonkude kirjoitti...

Herkullisen piirakan olet tehnyt.
Nam.
pitääpä itsekin testata.

Kiitos reseptistä!