lauantai 9. maaliskuuta 2013Malli: Oma
Puikot: 3,0 mm helmat, 3,5mm muu
  Lanka: Novitan Nalle luontopolku koivu ja Aloevera Nalle, menekki 95 g
Koko: 3-6 kk (?)

Voi tuska! Sny-kerää kädessä pyöritellessäni sikisi ajatus vauvan paidasta. Mietiskelin, riittääkö tuo yksinään. Keksin, että voisin jatkaa aikaisemmin ostamastani sukkanallesta. Noh, ohjeen hakuun siis. Ohjeita katselin, monta kivaa oli, mutta langan riittävyys mietitytti. Päädyin etsimään vain kokoluokkaa, ja entisestä Käspaikasta, nyk. Punomosta löysin vauvan raglaniin mitat. Mitat ylös ja laskemaan. Päätin tehdä 6-9 kk koolla ja tein viikonlopun ajan tosiaan tenttiin lukiessa tuota, kunnes maanantaina/tiistaina iski epätoivo, kun huomasin, että kaulus on liian pieni. Noh, tein matalamman kauluksen kuin aiemmin ja korjaantui.


Kun rupesin neulaamaan nuttua sohvatyynyyn huomasin, etten mitenkään saa venytettyä sitä annettuihin mittoihin. Hetken sadattelun jälkeen annoin olla ja keskiviikkona neulasin (lannistuneena) nutun omien päästäheitettyjen mittojen mukaan. Nyt nuttu on jotain välillä 3-6 kk, sillä tuolla yo. sivulla oli koot 1-3 ja 6-9 kk. Lankakin aiheutti oman kriisinsä, sillä mielikuvissa kiilteli joku toinen vihertävä Novita, mutta tuo ei raidoittunut niin kivasti. Tietysti nutun ympäri neuloen ei saa samanlaista raidoitusta kuin sukkaan. Ihan sievä tuosta tuli, oikein koivuinen, mutta se jokin siitä puuttuu kuitenkin. Yritin R:lläkin sitä selittää, mutta hän vaan sanoi, että nätti se on. Ehkä lanka olisi toiminut paremmin sukissa tms. Tässäpä vielä koulukässän aikaansaannoksia. Tuo virvittäin ompelu oli hauska tekniikka, samoin ryijypistojen ompelu. Ehkä mie jossain vaiheessa saisin aikaiseksi tehdä jonkinlaisen ryijyn. Tosin se voisi valmistua nopeammin jollain muulla tavalla kuin ompelemalla :) Ensi viikolla kässässä on neulomista. Viime viikolla oli virkkausta ja harjoittelin sitä vasenkätisesti. Ehkäpä neulomisen suhteen täytyy tehdä samoin.

Mutta nyt ulos aurinkoiseen päivään! Olin muuten viime yön koulun kenttäkurssilla, vähän väsyttäisi, mutta ei passaa hassata noin hyvää ilmaa (+nukuin jo pienet päikkärit).
~Kvaakkuli~

4 kommenttia:

Red Dragon kirjoitti...

hienoja töitä!

Itse en saisi edes tuon näköistä nuttua aikaiseksi :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihana! Minä kyllä huolisin tuon omalle pojalle, jos hän olisi vielä noin pieni :) Raglan-hihaisilla taitaa olla jokin taipumus noihin liian pieniin kaula-aukkoihin, meiltä löytyy pari kaapista, joita ei oikein napit kiinni voi päälle pukea. vanhoja ja hienoja mummoni töitä, mutta harmillisesti kelpaavat vain kesäkäyttöön :/

- hopeahippu -

Nipi kirjoitti...

Tuo nuttu on mahdottoman suloinen! Ihanat värit ja sopivan hassut raidat :)

Kvaakkuli kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista:) Eiköhän silmä totu ajan kanssa noihin raitoihin.