maanantai 3. joulukuuta 2012

Saanen esitellä, KyJy numero 16 :)


  Puikot: 4 mm
  Lanka: Novita 7veikka, menekki 91 g
 Aloitettu 12.7., valmis 2.12.

Minun karoteenini ovat enemmänkin marjapuuroa kuin porkkanakeittoa. Alunperin näille ei ollut omistajaa, mutta taidanpa adoptoida jälleen itselleni uudet sukat. Kuin huomaamatta tulee tehtyä omaan jalkaan sopivia sukkia, mutta kun on näin pieni jalka, ei nämä oikein mahdu kenellekään. Ehkä pikkusiskolle, mutta sitä nämä luultavasti kutittaa. Malli oli yksinkertainen ja näyttää hyvältä. Ongelmia tuotti langan vähyys. Eilen illalla vekslasin viimein sukat loppuun, tein varmaan neljästi tai viidesti kärjen uudestaan. Jo syssymmällähän neuloin toisen sukan valmiiksi, pitempänä kuin itse tarvitsin, tavoitteena noin 38 jalka. Neuloin toisenkin, mutta lanka loppui paaaljon aiemmin kesken. Eilen tosiaan sain aikaseksi purkaa ekan sukat samaan tilanteeseen kuin toisen. Sen jälkeen vuoron perään neuloin sukan loppuun, tajusin, ettei lanka riitä, lyhensin, tein uudestaan kärjen jne. Mutta nyt ne on valmiit ja juuri minun jalkaan sopivat! Tai no, pikkuisen nuo näyttää kärjestä venyvän, muttei pahasti. Koko siis ehkä joku 35?


Toisessa kuvassa vielä langan loppu esittelyssä, kyllä sitä kuitenkin tuollainen nöttönen jäi. Nyt taas lankavarastoa vähän pienennetty. PAITSI ETTÄ ostin tänään lisää lankaa, Novitan sukkalanka oli tarjouksena Cittarissa. Nyt minulla on sitä kolmea eri väriä, yksi kerä kutakin. Mie en vaan ymmärrä, miksi myydään sukkalankaa, jonka vyötteessä ei sanota päällä, paljonko sitä menee sukkiin ja sitten sitä tietysti tarttee kaksi kerää, eikä loogisesti yhtä. Tai jotenkin minusta ainakin olisi fiksua, jos sukkalankakerästä saisi sukat, eikä vain 1,5. Tai ainakin, että päällä lukisi, paljonko sitä tarvitaan. No joo, ehkä käyn myöhemmin hamstraamassa sitä lisää, tai teen sitten pienempiä sukkia :)

Nyt ei olisi enää paljoa jäljellä. Olen itse asiassa siirtynyt luennoilla jo muihin neuleisiin, sillä KyJyt ovat niin suuria/ pienestä vaille, ettei niitä kannata raahata yliopistolle mukana. Olenkin siis neuloskellut jouluksi tiskirättejä lahjaksi. Seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä muutama joulukoriste kotiin, vaikkapa ikkunaan roikkumaan. Suuressä Käsityölehdessä oli kivannäköiset tärkätyt tähdet tehty. Olen myös etsinyt joululomalle neulottavaa Paahdon lisäksi, saas nyt nähdä, mitä aloittaisin :) 

Mutta pikku hiljaa valmistautumaan yöpuulle. Kaksi päivää koulua ja sitten pitkä viikonloppu kotona, jee!
~Kvaakkuli~

PS. Koska sain tänään valmiiksi viimeisen isomman esseen ennen lomaa, kiitän itseäni avammalla jommankumman joululahjapakettini, jotka sain kalenterivaihdossa. Ensi kerralla esittelen sitä ja toivottavasti jotain valmistakin on taas :)

1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Kiva, kun löysit uuteen blogiini. :)

Mullakin tuppaa sukista aina tulemaan oman jalan kokoisia, ja itselle ei kyllä tarvitsisi vähään aikaan tehdä yhtään sukkia. Mutta kellepä muullekaan niitä tekisi, ja oma jalka on aina saatavilla sovitusta varten. ;)