maanantai 10. joulukuuta 2012

Tunnelmia


Availin siis jo joulupaketteja. Weban paketista paljastui itse tehtyjä joulukoristeita, juuri parahiksi, kun olin ehtinyt valittelemaan, ettei meillä ole muuta kuin valot ja kynttilöitä! Olen muuten tehnyt niitä tähtiä, tosin tavoitteeksi tulikin tehdä jonkinlainen kranssi niistä, saas nyt nähdä. Tosi nopeita ovat tehdä, mutta toisaalta tästä ole jouluunkaan enää hirveästi aikaa! Apua! Kaikki tulee vähän yllättäen tänä vuonna, orientaatio ei ole kohdallaan. Suurin osa joululahjoista on onneksi ostettu ja enää muutama KyJy jäljellä, tosin niissä on kaksi joululahjaa vielä mukana. Kortit lähti tänään postiin. Kyllä tämä tästä...


Viikonloppuna oltiin kotona. Tässä meidän pikku tytsy, joka on kasvanut jonkin verran edelleen. Ei se silti mitenkään kovin iso ole :) Söpöläinen oli muuten aivan loistava; kävin itse haistelemassa oven raosta, millainen sää on ulkona. Tuo tuli vähän sen jälkeen kattelemaan, että voisin ulos lähteä. Avasin oven, laitoin kiinni ja saman vielä kahdesti, mutta tyyppi vaan katseli ulos ja minuun. Lähdin hakemaan ulkovaatteita, niin johan alkoi oven raapiminen. Käytiin siis vähän ulkoilemassa yhdessä, tosin pilasin tyypin linnun metsästyksen pelottelemalla linnukt pois. Mutta kotona oli myyjäiset, jonne tehtiin erilaisia karkkeja ja keksejä. Oli myös joulun avajaiset, joissa pyörähdettiin vain nopeasti. Torstaina oli parikymmentä astetta pakkasta, jolloin vietin päivän R:n luona sisällä soittaen piano ja lähinnä vain ollen. 

 

Nämä ihanuudet ostin jo tiistaina, ja ne pääsivät koekäyttöön viikonlopuksi. Aluksi ne vähän hiersivät, mutta pikku hiljaa alkavat olla sopivat jalkaan. Tuli melkoinen lovi pankkitilille, meinasi jo vähän pelottaa, että tuli ostettu huonot ja kalliit kengät. Kaveri näiti El Naturalistoja suositteli. Seisoin myyjäisissä nämä jalassa viitisen tuntia, eikä perinteistä jalkakipua ollut havaittavissa.


 Malli: patalappu Kukkis-myssyn alku, tiskirätit oma 
Puikot ja koukku: 3 mm
  Lanka: tiskirätit Hjertegarnin Blend Bamboo, menekki 12+13 g,
patalappu Red Heart Eco-cotton, menekki 42 g
  Aloitettu 12.7., valmis 10.12.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä uusimmat valmiit KyJyt. Kukkis-myssy koki muodonmuutoksen langan vähyyden takia ja sai kaverikseen tiskirättejä. Helpolla pääsi, kun purki vain kavennuksiin asti ja päätteli:) Näköjään yksikin rätti olisi riittänyt kaveriksi, mutta menkööt näin. Taas valojen kanssa ongelmia, murr! Mutta enää kolme työtä jäljellä, nekin viimeistelyä vaille valmiita. Tosin laukut pystyn tekemään loppuun vasta Savossa, täällä minulla ei ole ompelukonetta sisäpusseja ommellakseni. Mutta jäähän siihen neljä päivää vielä aikaa, lähdetään joululomalle 20. päivä.

Mutta eiköhän tässä taas ollut tarpeeksi asiata yhdelle kertaaa. Viimeisiä kouluhommia pakertamaan tai sitä kranssia/laukkuja. Kranssi olisi kyllä kiva saada mahdollisimman nopeasti oveen, että siitä ehtisi vielä nauttia ennen lomaa:)

Hyvää jouluajatusten täyteistä viikkoa!
~Kvaakkuli~

1 kommentti:

Aarnilintu kirjoitti...

Voi että, tuommonen joulupallo.. Pirteä raidallinen. Noita munkin piti tehdä. Ostin viime vuonna sen kirjan ihan vähän ennen joulua enkä kerinny kuin avaamaan ja ostamaan langat ja aattelin, että ensi vuonna sitten. No, se ensi vuosi ei ole tuonut ollenkaan lisää tunteja vuorokauteen, joten mun joulupallot on tänäkin vuonna neulomatta. Jos sit vaikka taas ensi vuonna:)