torstai 10. heinäkuuta 2014

Kesän kukkia

Koukku: 3 mm
Lanka: Novitan Miami, menekki  204 g

Tässäpä kuva lähettämästäni kesäkassista. Aloin etsiä kivaa ohjetta jo ennen parin tietoja, ja tietojen jälkeen päätin värit. Turkoosia Miamiakin on vissiin olemassa, mutta sitä en löytänyt kauheaan hinkuun aloittaa työ:) Tykkäsin kauheasti virkata noita kukkia, ne valmistuivat nopeasti, kun mallin oppi. Kasaamiseen ja sisäkankaan ompeluun sitten sainkin menemään enemmän aikaa. Käytin siis pohjana tuota yllä olevaa ohjetta, mutta en tulostellut mitään kaavoja vaan äidin kanssa pohdittiin sisäosan kaavoitus itse. Laukusta tuli söpö, voisin tehdä itsellenikin vastaavan ja pikkusiskokin haaveili omasta. Toivottavasti parinikin tykkää.

  Malli: Afrikan kukka
Koukut: 5 mm ja 3 mm (palojen yhdistämiseen)
Lanka: Novitan 7 Veljestä, menekki 418 g
Koko: 58 cm x 78 cm

 Enkös sanonut, että ihastuin afrikan kukkiin? Vauvalle piti saada peitto, joten mikäpä olisikaan ollut ihanampaa kuin neuloa lisää näitä kukkia! Ostin vihreän ja petroolin langan jo alesta aikaisemmin, valkoista ja mustaa oli vähän käytetyt kerät jäljellä. Niistä aloittelin, mutta lisää värejä oli saatava. Noh, ostin sitten terran ja peruskeltaisen ja jatkoin niistä. Sitten pitikin ostaa lisää valkoista ja mustaa, kun aiemmat kerät loppuivat. Tarkoitus oli siis saada tähän käytettyä lankoja pois, mutta nyt kun laskeskelee tuosta, niin tähänkin projektiin ostin lankaa enemmän kuin käytin:D Siitäpä ajatus sitten lähti, ja päästään seuraavaan valmistuneeseen....

 Malli:Suuri Käsityö 2/14
Koukku: 3 mm
Lanka: Novitan 7 Veljestä, menekki  about 240 g (täytteineen punnittu 256 g)

.. nimittäin pikkuisen pöllöön! Eihän tähän kaikki langat menneet vieläkään, mutta eniveis. Tarkoitus oli itse asiassa jatkaa vielä tuota peittoa, mutta toi vihreä lanka loppui, kun aloittelin siitä sukkia jo ennen pöllön tekemistä. Mutta eipä siinä. Pöllöstä tuli söpö ja värikäs. Ohjeesta poikkesin siipien asettelun kanssa, mielestäni näin nuo näyttää hauskemmilta. Lisäksi tein silmät ja nokan virkkaamalla, en huovasta. Tää on vaan niin ihana! Eihän tyyppi tästä varmaan ihan heti mitään tajua, mutta onpahan värejä, mitä katsella:)

  Malli: Maariat (ravelry- linkki)
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Novitan 7 Veljestä, menekki 97 g
Koko: 36
Nämä ovat taas SaH- juttuja, eli vastaukseni haasteeseen "vähän neulottu malli". Näistä tuli myös kivat, tosin huomasin nyt, että näistä oli toinen, pienellä lisäpitsillä söpistellyt sukat. Sellaiset olisi pitänyt tehdä! Mutta on nämäkin söpöt.

Tilasin parit ihanuudet Zeldalta jo kesäkuun alesta. Näiden noutaminen ja esittely vaan vähän venähti, kun oltiin kesäkuun loppu Savon puolella. Nyt ne on täällä ja näitä on paijailtu kovasti. Vielä kun kehtaisi jotain näistä aloittaa. Ihan liian ihania neulottavaksi. Kylässä ollut pikkusisko kyllä ihastui tuohon siniseen, ehkäpä teenkin hänelle siitä jotain. Alunperin ajatuksena oli kyllä vauvajuttuja, mutta kattotaan nyt.. Mutta nää on ihania. Nyt vaan se ohjeita pohdintaan.

 Malli: Taskuvaippa ja imuja
Koko: S

 Kokeilin myös vaipan ompelemista. Aika hyvin tämä onnistui. Kankaita olisi vielä pariin lisää, mutta vielä en uskaltanut tehdä näitä. Ollaan siis kestoilemassa, jos se vaan onnistuu ja ei aiheuta kauheasti ylimääräisiä paineita. Olen ostellut nettikirppareilta joitakin vaippoja ja saanut senkin edestä pieniä kokoja. Nyt meillä on tosi paljon näitä, mies vaan kuittailee niiden määrästä koko ajan. Mutta jospa homma lähtisi sujumaan, niin pääsisivät käyttöön. Jos tämä malli on hyvä, teen sitten isompaa kokoa itse lisää. 

Olisikohan tässä nyt taas kaikki valmistuneet? Täällä ollaan siivoiltu ja laitettu kotia vähän lisää tyyppiä varten. Ja neuloskelut aika pitkälti kiertää samoja ratoja. Ja lämmintä riittää, onneksi tänään on vähän viileämpää kuin eilen. Pitäisi varmaan oleilla ulkona enemmän, mutta kun kerrostalo ilman parveketta ja muka kiireet..

Mutta tämä riittänee tältä erää. Kesäisiä jatkoja taas!
~Kvaakkuli~


4 kommenttia:

redrose82 kirjoitti...

Voi että miten ihana kukkakassi, osaisimpa itsekkin =) Ihanaa kesää

Weba kirjoitti...

Voi että! Onneksi olkoon raskaudesta ja lähestyvästä elämänmuutoksesta! Tuon oman pikkumuutokseni takia muiden blogien lukeminen jäänyt tänä vuonna tosi vähälle ja nyt vasta selvisi minulle tämä ihana uutinen. Katselin aiempiakin postauksia ja valtavasti kaikkea ihanaa olet pienelle tehnyt. Ei tämä yllätyksenä varmaan olisi pitänyt tulla tietenkään, muistan juttujasi jo aiemmin kun pieni oli vasta kaukainen haave =)
Ja tuo kassi on tosi ihana =) Meilläkin afrikankukista Karelle kesäpeitto ja tykkään kyllä kovasti.

Kvaakkuli kirjoitti...

Kiitoksia vain molemmille:)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa pirteä kassi, oikea kesäkassi! :) Itsekin tein juuri samaisista kukista vauvanpeiton ja lankakin oli Miamia.