keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Pienelle neulottua

Taas sitä sai kuukauden päivät aikaa kulumaan bloggausten välillä. Jos nyt tämä on jo näin hankalaa, mitenhän sitä sitten saapi mitään kirjoiteltua, kun vauva on ihan oikeasti tässä maailmassa.. 

 
Malli: I-Love-Stockinette Baby Bib (ravelry)
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Novitan Bambu, menekki 21 g

Toukokuun SAH:issa neulottiin kesäisestä langasta jotakin. Mie päädyin siihen, että bambu-lanka on kesäistä ja ruokalappu sopii asusteeksi. Siispä syntyivät nämä kaksi ruokalappua. Alkuun aloitin neulomaan ohjeen tiheyden saavuttakseni 4 mm puikoilla, mutta lapusta tuli tosi reikäinen, joten purin ja tein uudestaan koko lapun.
 
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Novitan Bambu, menekki 21 g

Tähän toiseen lappuun lainasin kuvan toisaalta, mutta muuten tämä on samalla ohjeella neulottu. Tein muuten I-cordia ekaa kertaa elämässäni, eikä se ollutkaan niin vaikeaa, heh.. Unohdin piirtää kilpparin ohjeeseen silmän, joten tässä kilppari on silmätön. Lanka oli muuten vähän halkeilevaa. Tätä olisi vielä sinisenä yksi kerä, siitä piti tulla hellehattu haastetta varten, mutta aloittaminen vähän jäi.. Kesäkuunkin haaste on muuten aloittamatta, siihen on ohje kyllä katsottuna.

Malli: Kilppari (ks. yllä)
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Novitan Bambu, menekki 8 g

Yritin neuloa langan pois tekemällä pienen rätin siitä, ja todella pieneksi tämä jäikin. Lankaa jäi vielä pieni nöttönen, tähän olisi ehkä juuri ja juuri saanut vielä kerrokset ala- ja ylälaitoihin kilpparin reunoille. Ei tällä kokoa riitä tiskirätiksi, ehkä se löytää paikkansa jostain vauvanhoitojutuista.

 Malli: Nappilahjehousut (ilman nappeja) Nikki Van De Carin kirjasta Ihanimmat vauvaneuleet
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Novitan Wool, menekki  80 g
Koko: 3-6 kk

Ostin jo tammikuussa petroolinsinistä Woolia poika-aavistuksissani. Aavistukset ovat välissä käyneet tytössä ja palanneet takaisin poikaan, mutta lanka on pysynyt sinisenä. Nämä olivat nopeat neuloa, ainoastaan kuminauhakujan ompelu venytti työn valmistumista. Jätin koristenapit pois, koska ajattelin yksinkertaisen olevan parempaa tässä tapauksessa.

Malli: Nappilahjehousut (ilman nappeja) Nikki Van De Carin kirjasta Ihanimmat vauvaneuleet
Puikot: 2,5 mm
Lanka: Novitan Wool, menekki  99 g
Koko: 3-6 kk

Samaan syssyyn edellisten kanssa jatkoin tämän takin neulomista. Koska väri on poikamainen, päätin neuloa vähän nätimpää varuiksi, eli tämän koristeellisemman takin paidan sijaan. Tätä oli kiva neuloa,  ohjeessa oli muutama mielestäni hieman hankalasti kirjoitettu toisto/tms. kohta. Samoin hihojen yhdistäminen oli hieman haastavaa, pieni neule ranglan- hihoilla ja pitkähköllä puikolla oli oma juttunsa. Mutta siitäkin selvittiin ja takki on oikein sievä.


Vielä yhteiskuva setistä. Paidan helma on himpun verran suurempi kun housujen kaulus, toivottavasti tarkoituksella.

Puikot: 8,0 mm
Lanka: Novitan Puro, menekki  61 g
Koko:0-8 kk

Ja jatkuu samalla teemalla, vaippahousut vauvalle. Nämä näyttää aika isoilta miun mielestäni, mutta jossain vaiheessahan näiden täytyy olla sopivat:) En toisaalta osaa yhtään arvioida, minkä kokoinen se vaippapaketti tänne alle tulee olemaan. Edelliset vaippahousut vaikuttivat aika paljon pienemmiltä kuin nämä, jospa seuraavat olisivat sitten oikean kokoiset.

No niin, olisikohan nyt taas esitelty kaikki valmiit jutut. Taas on monta juttua jo tulossa, ihan vähää vaille kesken jne. Paljon vauvajuttuja:) Ja vähän ompelukoneellakin tehtyä. Ja paljon pitäisi vielä tehdä, koko ajan tule lisää ideoita. Ehtisi vain kaiken tämän lomailun keskellä toteuttaa visiot. Graduakin oli tarkoitus aloitella tämän kaiken uuden keskellä, edes muutaman sivun matikan kirjoja jos selailisi. Mutta omalla painollaan, niin paljon kuin jaksaa ja kehtaa..

Hyvää juhannusta ja kesäkuun loppua, tuskin ennen heinäkuuta palailen kauheasti tänne:)
~Kvaakkuli~

Ei kommentteja: