maanantai 5. syyskuuta 2011

Hassua

Netti toimii taas! Perjantai-illan jälkeen ollaan kokeiltu monta kertaa, monella eri tapaa, mikä voisi auttaa. Etsittiin jopa kaupungilta opiskelijabudjettiin sopivaa uutta modeemia. Ei onneksi vielä ostettu, sillä kun tänään koneen avasin kirjoittakseni tämän tekstin muistitikulle, että saan pientä tarinaa eteenpäin nopeasti koulun koneella, netti toimikin. Hassua. Perjantaina kun soitettiin opiskelija-asuntojen helpdeskiin, sanoivat tosiaan, ettei vian pitäis olla heidän päässä, mutta aloin epäillä, että siellä ei edes kehdattu paneutua asiaan puoli tuntia ennen viikonloppulomaa:/

Hassua on myös se, kuinka hyvin saa viikonlopun kulumaan keittiössä. Tai ajan ylipäätään. Lauantaina meillä tehtiin pitsaa monissa miehin, pikkusiskoni oli myös mukana touhuamassa. Tuli kyllä hyvää. Ja täytteistä, vai mitäs sanotte näistä; mozzarella, kolmea paprikaa, tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, ananasta ja herkkusieniä sekä tietty juustoa.


Sen lisäksi uunissa pyörähti pienellä kakkupohjalla tehty nektariinipiirakka, sai ne syömättä jääneet nektariinit käytettyä. Ohjeena siis päästä repäisty "tällainen voisi olla ihan hyvä"-ajattelu, joka ei ihan toiminut niinkuin piti, mutta riittävästi kuitenkin. Nektariinit ja rahka valahti "yllättäen" (en vain tullut ajatelleeksi asiaa) taikinan sisään, mutta hyvää tuli:)

Nektariinirahkapiirakka
Vatkaa vaahdoksi kaksi munaa (mittaa lasissa tilavuus) ja saman verran sokeria. Sekoita joukkoon saman verran vehnäjauhoja ja vähäsen leivinjauhetta. Kaada voideltuun vuokaan (pieni, minun vuoka oli aika matala). Laita paloiteltu nektariini päälle ja vielä limevalkosuklaarahka ja munaseos. Paista 200 asteessa kunnes piiras on saanut väriä ja sisus on kypsä.


Laitoin jo elokuun viimeisenä sunnuntaina ruisleipätaikinan tekeytymään. Lauantaina sitten pyöräytin vielä nekin. Oli ihan kiva kokeilla tuollaistakin ja leipä oli hyvää, mutta pitänee etsiä vähän toisenlainen ohje, sillä tuossa ohjeessa kaadetttiin joka päivä osa juuresta pois ja lisättiin ruisjauhoja. Yhtä jauhontuhlausta!

Hassua on myös se, että tykkään herätä aikaisin, kun sitten ehtii tehdä vaikka mitä. Kuten leipoa siemensämpylöitä ja nokkosteeleipää. Tällä kertaa käytin ohjeen "pohjana" Vegaanin keittokirjaa. En ole vegaani, kun syön maitotuotteita, kananmunaa ja kalaa satunnaisesti, mutta tuo tarttui kirjastosta mukaan hyvien ohjeiden takia.


Teeleivän kanssa nautin itseoikeutetusti teetä. Kokeilussa uutta teetä, Clipperin Earl Greytä, irtoteetä. Oli hyvää:) Hassua, että muutama vuosi taapäin en tykännyt teestä yhtään. Nyt meillä juodaan arkisin yleensä teetä, viikonloppuna on aikaa kahvitella.

Sukka etenee. Tämä on eilinen tilanne, eilen illalla aloittelin vielä toista sukkaa. Tänään luentoneuleeksi mukaan taas:) Hassua on myös se, kuinka minusta tuntuu, että fontin väri muuttuu kesken tekstin. Ehkä vain kuvittelen.

Tänään moni asia tuntui hassulta, kuten myös tämä kirjoittaminen. Pohdin aina, mitä muut ajattelevat, niin nytkin. Mitä ihmiset ajattelevat blogistani/kirjoituksista/minusta?

~Kvaakkuli~

Ps. Hassua on myös se, että radiossa sanotaan säätä kesäiseksi, kun meidän mittari näytti aamulla +3 astetta. Nyt tosin on jo lämpöisämpää:) Ihana syksy!

1 kommentti:

Heli / Neuleaddiktio kirjoitti...

Mullakin tulee usein ajateltua, että mitä muut ajattelee musta... Loppujen lopuksi sillä ei kyllä ole mitään väliä :) Omia vanhoja blogitekstejä on kyllä kamala lukea jälkikäteen :D