torstai 17. tammikuuta 2013

Vuoden ekat


Malli: omaa ja vanhaa kässäkirjaa sekoitellen
 Puikot: 2,5 mm
Lanka: Novitan Ticotico, menekki 38 g

Vuoden ensimmäiset neuleet ovat valmistuneet (jo joku hetki sitten, mutta kiirettä muka pitää). Ensimmäiseksi neuleeksi valmistui tarpeeseen kynsikkäät, sillä seiskaveikasta tehdyt vanhat ovat hivenen paksut. Ei näistäkään ihan ohuet tulleet, kun tein kuvion (en tahtonut tehdä värittömiä, ilman jujua) tuohon. Planeetan suunnittelin itse ja sormiin neuvoa hain Käsityövakka- ja Venla- kirjoista. Nämä (ja alla olevat tossukatkin) tein kaappilangoista, vaikka eihän nämä hirveästi varastoa pienentäneet :D


Malli: Novitan sukkalehti, malli m ilman nyöriä 
 Puikot: 5 mm
Lanka: Novitan Isoveli, menekki 88g
Koko: lapsi

Isoveikkaa tuhosin kahtien tossukoiden muodossa. Nämä tehty ohjeen mukaan, eli oliskohna sitten 30 kokoa oikeasti. Tuli tällaiset tonttutossut, eli laitetaan ehkä odottamaan jo ensi joulua, josko silloin antaisi lahjaksi. Nyörit näistä vielä puuttuu, ei nuo ehkä välttämättä niitä edes kaipaakaan. Nämä olivat helpot ja nopeat tehdä, hyvät luento/Big Bang theory- neuleet.


Malli: Novitan sukkalehti, malli m ilman nyöriä 
 Puikot: 5 mm
Lanka: Novitan Isoveli, menekki 108g
Koko: 37-38

Näihin käänsin langat toiste päin, punainen loppui kesken, joten jatkoin vain surutta harmaalla. Ja sivut on tehty myös harmaalla kokonaan ohjeesta poiketen. Näiden ohjeen mukaan pitäisi olla 38, mutta ei näissä liikaa pituutta minulle sinäänsä ole. Okei, kokeilin näitä villasukkien päälle, jolloin ne oli tosi sopivat. En ehkä näitä kehtaa antaa lahjaksi tuon langan loppumisen takia, mutta puhuttiin, että voitaisiin hommata lainasukkakori, josta vieraat voisi lainata sukkia, jos varpaita palelee meillä (toooosi kylmät lattiat!!), eikä omat sukat sattuneet mukaan.


Siinäpä vuoden ekat jutut. Tänään ollaan jännän äärellä, sillä se kässän kurssi alkaa vihdoin ja viimein kunnolla! Ekana harjoitellaan käsinompelua, tehdään maskotit tai sorminuket. Suunnitelmat tehdään kotona, ja opettaja neuvoo koulussa toteutuksessa. Jos (ja kun) tehtävät jää kesken, ne tehdään loppuun kotona. Töistä kerätään portfolio ja harrastuneisuus on plussaa. Olenkin nyt muutamaa ohjetta kattellut sillä silmällä, josko se olisi mahdollinen alakoululaisille. Esim. noi tossukat oli aika helpot, kavennuksethan siinä tulee ja langan kierto. Vielä helpommathan olisi ne edelliset isoveikkasukat. Samoin Wingspan oli aika helppo neuloa, tosin siinä voi käännökset olla hivenen hankalat. Mutta noistakin töistä varmaan täällä joku vilahtelee. Portfolion saisi tehdä myös blogin muodossa, mutta ajattelin, että perinteinen kansio on itsellä omempi ja koulussa käytännöllisempi (ainakin vielä jonkun aikaa). 

Mutta kohta lähden soittelemaan pianoa ennen uskonnon luentoa, sitten pianotunnille ja sinne kässään. Miulla menee myös tekninen tässä samalla, eilen oli sitä ekaa kertaa. Pääsen opettamaan pistehitsausta, koskaan tehnyt, mutta eiköhän se siitä. Ei se vaikealta vaikuttanut:)

Hyvää pakkaspäivä, täällä -19*C, kääk!
~Kvaakkuli~


PS. Sny:ssä taas mukana, aina näin keväisin :)

Ei kommentteja: