tiistai 14. toukokuuta 2013

Vähäksi käy ennen kuin loppuu

 Malli: Novita syksy/2012
 Puikot: 2,5-3 mm
  Lanka: Novita Wool, menekki 88 g
 Koko: vauva (n. 6 kk)

Kummitytön tulevan sisaren neulesetti on valmis. Lehden kuvissa kaulahuivissa oli korvat molemmissa päissä, mutta korviin tai kirjontaan ei ollut ohjetta, joten sovelsin päästäni noi (eivät tosin näy kunnolla). Ostin kaksi kerää, ja siitä jäi ihan vähän lankaa, joten sain korvat vaan toiseen kaulahuivin päähän, mutta eipä tuo haittaa. Näistä tuli söpöt :)

 Malli: Taimet
 Puikot: 2,5 ja 3 mm
  Lanka: Novita Nalle, menekki 26 g
 Koko: pienen pieni

Luentoneule jälleen. Ei olisi enää montaa luentoa kulutettavaksi neuloen. Tosin taas pitäisi uusi projekti keksiä huomiseksi mukaan. Musiikin historian luennot on viimeiset menossa olevat luennot, sen lisäksi vähän ompelen laaja-alaisessa kässässä ja soittelen koulusoittimissa. Vähäksi käy taas ennen kuin loppuu :) Tällä hetkellähän minun pitäisi kirjoitella teknisen työn rapsaa. Sain sen tekstiilin portfolion valmiiksi ja palautin sen eilen, hyvä minä.

Tämä kevät on vaan mennyt ihan hirmuisen nopeasti, koko ajan on ollut jotain pientä kesken. Olen elänyt jossain omissa sfääreissäni, kun nyt vasta huomasin, että koivut on hiirenkorvilla ja vuokot kukkii koulumatkalla jne. Jotenkin en vaan ole huomannut noita. Pitäisikö hidastaa vähäsen tahtia?

Malli: Omasta päästä
 Koukku: 8 mm
Lanka: Novita Hanko, menekki 92 g
Koko: isompikin voisi olla, kesäksi hyvä

Nyt pieni paljastus: tämä huivi lähtee tänään SNY- parilleni paljastuspaketin mukana. Alun perin ostin tämän langan siis vailla päämäärää, ajattelin koria itselleni tms. Päätin kuitenkin venyttää SNY- paljastusta, kun tajusin, että tämän värihän voisi olla parini mieleen. Joten koukku kouraan ja kokeilemaan kässän portfolion innoittamana. (Näitä tehdään nykyään nimittäin alakoulussakin, itse tein kolmet eri reunapitsit pyyhkeisiin...) Alun perin piti tehdä vähän haastavampi, mutta lanka ei oikein riittänyt mihinkään. Tästä tuli sellainen kesäpäivän lämmittäjä hartioille. 

Mutta tälläistä tällä kertaa. Harmittelin tuossa, että tulee aika harvakseltaan kirjoiteltua, mutta ehkä parempi niin. Ajattelin, että jos tänne kirjoittelisi joitain kivoja asioita, joita olisi kiva muistaa, voisi joskun tulevaisuudessa lueskella, mitä teki silloin ja silloin. Onhan täällä jotain, mutta ehkä enemmänkin voisi olla. Aika vaan on niin rajallista. Eihän mulla oikeasti ole edes kauhea kiire, tykkään vaan tehdä asioita huolella, vähän haahuillen ja pitkään. Tein nimittäin sitä kässän portfoliota koko pitkän viikonlopun. Toiset tekee yhteen päivään. Ei musta olis kirjoittelemaan jotain työtä kerralla loppuun. Oishan se hirveen tehokasta, mutta ei, mie varaan useamman päivän johonkin juttuun, niin voin haahuilla välillä ja voi lisäillä asioita, kun tulee mieleen.

Mutta nyt pitää palata jatkamaan kirjoittelua. Teknisen rapsan kanssa on vaan se ongelma, kun en ihan ole varma, miten joku kohta tuossa kannattaa tehdä. Meidän piti siis risainata joku vanha juttu, ja raportissa pohtia, miten sama voitaisiin toteuttaa koulussa. Eli minun tapauksessani, miten oppilaat tekevät rahin alkaen alusta, kehikon rakentamisesta ja päättyen verhoiluun. Hankalaa, kun ei tiedä, mitä sisältöjä alakoulun teknisessä käydään (onneksi on koulukohtainen OPS, hyvä opettajan kirja ja R). Ei siitä raportista enää paljoa puuttuisi, mutta olen niin surkea lopettamaan ja viimeistelemään, en siis todellakaan osaa päättää, milloin joku olisi täydellisen valmis...

Sateista, mutta tuotteliasta tiistaita toivottaa Kvaakkuli.

1 kommentti:

music kirjoitti...

Great Blog !!