perjantai 12. huhtikuuta 2013

Valmista viimeinkin!


Malli: Oma miehen sukka
Puikot: 2,5 mm
 Lanka: Regia 4-fädig, menekki 89 g
 Koko: 43

Murheen kryyni- sukat tulivat valmiiksi. Purin siis kerran yhden kokonaisen sukan, kerran kantapään ja kolmesti kärjen, jotta saisin sukista hyvät jalkaan ja vielä nätitkin. Hämmentävää oli, että olin tehnyt mallitilkun ja laskut, mutta laskuissa oli vissiin joku häikkä ja niin edelleen. Tykkään tehdä sukkiin sädekavennuksen, mutta jostain syystä TAAS, kun aloitin kavennuksen miesten sukkaan pikkuvarpaan kohdalta, tuli ekasta liian pitkä ja uudella yrittämälläkin, eli pikamuutoksen jälkeen kavensin kärjen ao. kuvan mukaisesti loppuun ja vielä silmukoin lopun 3-puikon päättelyllä. Olen muuten ihastunut kyseiseen lopetukseen:) Ainut, mikä yleensä rasittaa, on pakko kääntää kappale nurin, eli silmukat hakkiksille, sukka nurin ja silmukat takaisin puikoille, ihme venkslaamista :D


Tässä tosiaan kummallinen kavennukseni... Parhaimmillaan neuloin muuten kolmesti (?) katkotulla langalla, eli pääteltävää oli enemmän kuin päälle näyttää. Samoin sukkiin meni kauemmin aikaa kuin normaaleihin sukkiin piti mennä, kuukauden päivät varmaan suunnilleen.

Malli: Novitan sukkalehden Harkkoreunusukat malli h (aka kiemurat aka kevätsukat)
 Puikot: 4,0 mm (!!!)
 Lanka: Novitan Nalle, menekki 97 g
 Koko: 38

Näilläkin otti aikansa, moni muu projekti kiilasi edelle. Kivan keväisethän nämä on, värit on tosi paljon pielessä kuvassa (kuten ylemmässäkin!). Pitäis varmaan lopettaa tuon pöydän päällä kuvaaminen. Kuvio oli kiva ja toi haastetta sukkiin. Sukat on itselleni liian isot ja ajattelin laittavani nämä talteen lahjakoria varten. En lukenut ohjetta koko aikaa ihan ajatuksen kanssa, eli kärjestä löytyy virhe ekasta sukasta. En sitten tiedä, kehtaanko antaa näitä kellekään, vai laitanko lahjoitukseen. Kukaanhan ei varmasti tajua tuota ongelmaa, mutta en kehtaisi antaa lahjaa, joka harmittaa itseäni. Toisessa sukassa kavennuksessa värit menee oikein, toisessa vähän miten sattuu.

 Tässä vielä lähikuvaa nirkoista ja kuviosta. Eipä näistä sukista sen enempää. Nämä olivat valmiit jo ennen pääsiäistä, mutta aikaa kuvaamiseen ja bloggaamiseen on saanut hakea. Tällä viikolla olen taas ollut Scifesteilla pitämässä pajaa, on se aikaavievää (ja jaksamista vaativaa) hommaa, mutta kivaa on taas ollut. Mutta onneksi nyt taas helpottaa, niin ehtii tehdä muitakin koulujuttuja ja tietenkin neuloa :D Koulukässän nalle odottaa tassuja ja siihen liittyvät tilkkunäytteet ovat kivasti keventäneet lankavarastoa (vähän, mutta kuitenkin!). Lisäksi aloitin tuosta syksyn Novitasta lapsen takkia kelosta ja uutta luontopolkua olen kaavaillut kirjoneulelapasiin. Saas nyt nähdä, mikä valmistuu seuraavaksi, tosin yritän olla aloittamatta uutta ennen kuin noi kaksi ovat valmiita.

Mutta eiköhän tämä riitä tällä kertaa. Kiitos edellisiä postauksia kommentoinneille! Ihanaa, kun alkaa olla "elämää" myös täällä blogin puolella, nyt pitäisi vielä itsekin aktivoitua kommentoijana. Tää menee ihan kuin omassa arkielämässäkin, ensin puikahdan joukkoon, ja hetken oleskeltuani alan itsekin puhumaan :)

Hyvää viikonloppua kaikille!
~Kvaakkuli~

Ei kommentteja: