perjantai 16. toukokuuta 2014

Koska aika ei ole ystäväni...

... on bloggaaminen venähtänyt ihan hirveästi! Ei sillä, ei täällä valmistukaan mitään ihan niin nopeaa tahtia kuin joskus aikaisemmin. Koulu ja harkka ovat vineet ihan hirveästi aikaa, jolloin neulomaan on ennättänyt ehkä joka toinen ilta, kun on katsottu sarjoja. Tai ei edes silloin, kun iltaisin on mennyt kouluhommissa niin myöhään tai ei ole enää jaksa päivän pähkäilyn jälkeen neuloakaan. Eikä enää edes ole ollut kunnon luentoja, joilla olisi voinut neuloa... Lisäksi vapaa-aikana olen roikkunut vähän liikaa netissä ja etenkin nettikirppareilla. Sen jälkeen on ollut niin huono omatunto koulujutuista, ettei ole huvittanut neuloa tai on joutunut tekemään yksinkertaisia kirjoitushommia paljon pidempään kuin on ollut tarkoitus.

On täällä kuitenkin jotain valmistunut, pidemmällä aikavälillä vain. Tätä bloggausta olen aloitellut joskus maaliskuun alussa, lisäillyt kuvan silloin ja toisen tällöin, kun jotain on valmistunut ja kuvattu. Itse kirjoittaminen ja julkaiseminen vain on jäänyt. Toivottavasti tämä ei nyt sisällä ihan kauheita ajatusvirheitä ja epäloogisuuksia..

Malli : Novita Syksy 2012
Puikot&koukku: 8 mm
Lanka: Novitan Kelo, menekki 274 g
Koko: 98 (muistaakseni)

Tätäkin voinee hyvällä omalla tunnolla luonnehtia ikusuusprojektiksi:) Aloitin tämän varmaan joskus viime syksynä ja maaliskuussa sain napit ommeltua tähän. Takki on aika kiva, vähän mutruileepi, kun tuo nappilista ei oikein onnistunut, mutta venyttäminen auttoi oikomaan onneksi pahimmat. Ohjeessa oli jotenkin hämärästi toi nappilista, niin sovelsin vähän omaa tuossa. Siisti takki, sopiva niin pienelle herrasmiehelle kuin -naisellekin.

Vielä lähikuvaa napeista. Noi pienet sydämet on kyllä ihanat, mutta täytyy myöntää, etten kaupassa edes niitä huomannut vaan kuvittelin ostavani kärrynpyörä nappeja..

Malli: Ensitöppöset Nikki Van De Carin kirjasta Ihanimmat vauvaneuleet
Puikot: 2,5 mm
Lanka: Novitan Wool, menekki 14 g
Koko: vauva

En ole kirjoittanut minnekään mukamas ylös, minkä kokoisilla puikoilla nämä on neulottu, pöh ja pah. Noi osuu varmaan kohdalleen, tai sitten puikot oli 3 mm. Tuo kirja on ollut miulla lainassa nyt varmaan kolme kuukautta, olen vain uusinut sen kerta toisensa jälkeen. Siitä on tälläkin hetkellä kesken (lue ihan pientä viimeistelyä vailla taas) parikin juttua. Ihania neuleita, toivon vain, että olisivat myös käytännöllisiä.

Malli: Oma sovellus Hunajakennopeitosta Nikki Van De Carin kirjasta Ihanimmat vauvaneuleet
Puikot: 5,5 mm
Lanka: Novitan Ipana, menekki 297 g

Tähän projektiin käytin loput pikkusiskon paitaa varten ostetusta Ipanasta. Tosin jouduin ostamaan sitä vielä kaksi kerää lisää, kun peitto olisi muuten jäänyt vaille fiksua reunusta. Muokkasin ohjetta jättämällä hunajakennoneuleen pois, koska en aluksi ymmärtänyt, miten se olisi pitänyt neuloa. Myöhemmin sain kyllä ajatuksesta kiinni, mutta peitto on hyvä näinkin, helmineuleella koristeltuna. Tämä peitto on neulottu ajatellen R:n siskon vauvaa, koska itse en tykkää tuosta Ipana- langasta. Onko ilkeää antaa toiselle sellaista, mistä ei itse tykkää? Siskon paita on muuten nappien ompelua vaille valmis. Muutenhan se olisi ennättänyt jo kylmemmille ilmoille, mutta ne napit.. Voi huoh!

 Malli : Maatuskat
 Puikot: 3,5 mm
Lanka: Novitan 7 Veljestä, menekki 86 g
 Koko: pieni nainen

Näistä on tarkat tiedot, ovat nimittäin SAH:ia varten neulotut. Kaveri saa nämä varmaankin joululahjaksi, jotenkin heti ajattelin nämä hänelle. Näitä olen kauan ajatellut neulovani, jolloin maaliskuun haaste kirjoneuleesta sopi paremmin kuin hyvin. Tosin oli miulla monta muutakin vaihtoehtoa, mutta näihin löytyi kivat langat omasta takaa. Puikoiksi valitsin 3,5 mm, mutta käsialani taisi tiukentua kirjoneuletta pyörönä neuloessa, onneksi nämä kuitenkin mahtuvat pienikätiselle suht mukavasti. Mutta nää on nätit, siitä ei pääse yli eikä ympäri:)

 Malli: Kalorimetri
 Puikot: 4 mm
Lanka: Novitan Nalle, menekki 25 g
 Koko: omaan päähän sopiva

Kalorimetri on myös SAH- työ, kauan jonossa ollut työ. Näitä neulottiin muistaakseni joskus silloin, kun aloittelin bloggausta, tai ainakin ajatuksen tasolla. Sopivasti huhtikuun haasteeksi ehdin aloittaa ja valmista tulikin yllätys nopeasti. Oli nimittäin tarve, kun pipo oli liikaa, mutta korviin otti viima. Nalle oli pikavalinta, vähän ehkä liian villi ja värikäs siitä tuli, mutta ei kuitenkaan kovin paljoa:D

Nyt alkais olla esitelty kaikki (toivottavasti) valmiit työt. Parit vauvan housut ja takki olisi melkein valmiita, samoin yksi ruokalappu. Olen taas päätynyt aloittamaan monta työtä yhtä aikaa ja mikään ei tunnu tulevan valmiiksi (viimeistellyiksi) koskaan. Vähän hivelee mieltä tällaisen postauksen kirjoittaminen ko. fiilikseen:) Olen myös shoppaillut taas lankaa, Novitan uutta Bambua ostin ruokalappuihin pari kerää ja 7 Veljestä muuten vain tarjouksesta. Vaippahousuhässäköitä varten kävin ostamassa Pirtin Kehräämön kampalankaa.

Pikku hiljaa alkaa olla kaikki kouluhommat paketissa, enää parit liikunnan tunnit ja essee, integroivan seminaarin esitykset ja uskonnon tentti päivämääriin sidottuja hommia. Sen lisäksi yritän vielä ennen toukokuuta saada fysiikan labrat hoidettua, jolloin enää gradu jäisi keskeneräiseksi. Sitä sitten kesällä ja syssymmällä olisi tarkoitus ajatella enemmälti, jos vaan voimia ja aikaa riittää. Täällä jatketaan hommia paisuvissa tunnelmissa.


Nyt valmistautumaan illan jääkiekkopeliä varten. Yritän kirjoitella jatkossa ahkerammin taas. Kuten muistaakseni viimeksikin ajattelin:D
~Kvaakkuli~

PS. Ilmoittauduin kesäkassivaihtoon. Tai ainakin laitoin lomakkeen menemään. Keväällä olisi niin mieleni tehnyt taas SNY:hyn kammeta, mutta rahatilannetta pitää tarkkailla sattuneesta syystä nyt entistä tarkemmin.
Kesäkassi 2014 -vaihto