tiistai 26. kesäkuuta 2012

Aloituksia

KyJy1: tiskirätti 1/3, aloitettu 22.6.
 KyJy2: vauvan myssy, aloitettu 22.6.
 KyJy3: Annika-myssy, aloitettu 23.6.
KyJy4: vauvan polvisukat, aloitettu 24.6.

KyJy- töitä on aloitettu tällä hetkellä viisi, tuosta puuttuu vielä Puro-tuubi. Yo. aloituksia on myös neulottu jo vähän pidemmälle, eivät ole ihan alkutekijöissään. Kukkahuiviin on muuten nyt kaikki kukat, aikas tarkasti meni kaksi vyyhtiä niihin. Jospa kolmas riittää sitten siihen verkkoon. Se on jäänyt nyt vähän paitsioon, nyt kun on nämä aloitukset tehty, voisi jatkaa sitä. En muuten ole pitkilleen neulonut, tuntui tosi hyvältä :D 

Juhannus tuli ja meni omalla painollaan. Nähtiin kavereita, pelailtiin yksi päivä lautapelejä ja lähinnä on tullut hengailtua. Ja neulottua ja soitettua pianoa. Eipä siinä, välillä ihan tarpeen.

Mutta nyt ulos, tänään piti miun mielestäni sataa, mutta aurinkohan tuolla paistaa. Ei yhtään huonompi vaihtokauppa!

~Kvaakkuli~


sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Lisää suunnitelmia ja tarkennuksia

Uusi Ulla on näköjään ilmestynyt. Sieltä löysin mahdollliset KyJy-sukat, 7veikkaa nimittäin on. Koska olen löytämässä itsestäni pietä kukkahattutätiä (siinä tiukkismielessä), voisi tämä hattu myös siirtyä listalle, sopiva lankakin olisi. Ja tarve puuvillahatulle kans. Tää vaan ois niin kiva, tosin täyttäjää tälle ei ole, kun niille sukulaispojille on jo lahjat mietitty. Tai ainakin melkein. Tosin neulonhan mie muutenkin pikkujuttuja varastoon, miksei tuotakin :)

Lisäksi löysin muitakin tarkennuksia KyJy-listaan; Kelosta tulee Huhuu-pipo, jonka bongasin jonkun toisen listalta myös. Aino taipunee jonkinlaiseksi boleroksi ja Puroista tuleekin kieppihuivi, kun taas Aade Lõng muuttuu Revontuleksi. Novita Cottonista tullee Baktus ja Bonitoista varmaan kans pyöröhuivi. Ostin Eiku-huiviin mustaa Alpakkaa ja yhden valkean 7veikan kaveriksi muille jämille. Kunnon lista tulee sitten kun aloittelen töitä. Savoon lähti mukaan viisi (vai kuusi) työtä, jotka aloittelen täällä. Sitten tuleekin tehostartti, kun seuraavan kerran menen kotio. Eiköhän tästä hyvä tule, leikkimielellä ja yrittäen.

Mutta kohta nukkumaan. Sitä ennen voisin lukaista vähän Potteria, ostin kuudennen itselle antikvariaatista. R harrastaa noita enemmälti, mutta molemmat bongailee omia suosikkejaan tasaisin väliajoin noista. Oli vissiin melkein iskemätön kirja, kansi natisi kuin melkein uusi avatessa.

Hyvää alkavaa Juhannusviikkoa, kohta aloitetaan KyJyt!
~Kvaakkuli~

tiistai 12. kesäkuuta 2012

KyJy-listaa

Uskaltauduin ilmoittautumaan KyJy:yn tehtyäni inventaariota langoista ja kauhisteltuani, kuinka paljon niitä on kertynyt. En uskaltanut laskea, mutta monta pussia noita oli, kolmessa kaapissa... Huh.. Eli jtn tarttis tehdä, ja samantein tein listankin, mitä ja mistä, pussitin käyttötarkoituksen löytäneet langat omiin pusseihin, jätin ne alakaappeihin ja nimesin vielä pussin kylkeen, mitä ja mistä langasta.. Ehkä saatoin mennä pikkuisen liian pitkälle tuon suhteen, mutta vain vähäsen :D
  1. Annika-myssy, valkea Nalle
  2. vauvan töppösukat, lila+v.sininen Wool
  3. vauvan polvisukat, valkea Ticotico
  4. vauvan myssy, Pretty Baby
  5. kypärämyssy, Munkkilan joutsen
  6. Purot pois (revontuli, tuubihuivi?), 3 kerää
  7. Erämiehen sukkalanka pois, 2 kerää
  8. Aade Lõng pois
  9. Kelo pois, 3½ kerää
  10.  Aino pois, 4 valkeaa+harmaa kerä
  11. Novita Cotton pois, 2 kerää
  12. Bonitan pois, 4 kerää
  13. Sukat joistain jämistä
  14. tiskirättejä, osta lisää bambua!
  15. Eiku-huivi, joku kiva musta lanka
  16. Myrtti-lapaset äitille, osta nallea tms.
  17. Milli-Mollit, osta lankaa
  18. Takki kummitytölle, huovutettava? Nella?
  19. Isoäidin neliö-kassi kummitytölle, 7veikan jämiä
  20. Isoäidin neliö-kassi kummitytön siskolle, 7veikan jämiä
  21.  
    + mahdollisesti, jos noi ei nappaa aloittaessa; sukkia, lapasia, joulupalloja
Eli listalla olis joitakin, joihin pitäis ostaa lankaa. Ja ne olis isoja. Noh, kattellaan, toisaalta ne on myös joululahjoja/muita lahjoja. Ei toi niin hirmu paha olis, ehkä... Tuleehan sitä muutenkin neulottua aikas paljon, 20 työtä sinne tänne. Kirjoitin myös kalenteriin, montako työtä pitää aloittaa ja milloin, että pysyy aikataulussa. Epätoivoista! Mutta riittääkö puikot, ei varmana! Apuva!!!


Malli: Novitan sukkalehti, malli
Puikot: 4mm ?
 Lanka:7veikka
Nää sukat, heh... Aikaisemmin joskus keväällä oli yksittäinen kuva, muttei "valmista". Sunnuntaina otin tavoitteekseni tehdä nää valmiiksi, eli ompelin napit. Naurettavaa! Samallalaillahan mulla on itse asiassa se pöllöpaita odottamassa, napit on hommaamatta, ja puhumattakaan jo kauan valmiina olleesta mekosta, jota en ole esitellyt täällä koskaan. Voi että. Se siitä neuleblogista, heh... Ehkä KyJy:t tulee paremmin blogattua.

 Helpot ja hyvät keksit


Näin tänään. Täällä sataa muuten ihan hirveästi vettä. Joku ei ottanut aamulla takkia, pikkuisen se ketutti iltapäivällä. Ja nauratti. Tyhmä saa palkkansa.

~Kvaakkuli~

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Harrastus

 Ajattelin vähän hidastaa tahtia tämän suhteen.Sanomattakin lienee selvää, mitä harrastusta kuvani tarkoittaa :) Jos olisin ollut niin ahkera, että olisin kuvannut tämän ulkona, olisi homma ollut täydellinen. Toisaalta tietty tilannekuva pääkallopaikalta olisi myös ollut hyvä, mutta useimmiten niissä esiintyy liikaa ihmisiä...
Kuva 1: Omakuva
Kuva 2: Suosikkitavara
Kuva 3: Perheenjäsen
Kuva 4: Harrastus
Kuva 5: Vanha kuva
Kuva 6: Teema "vihreä"
Kuva 7: Kuva, jota en koskaan julkaissut
Kuva 8: Suosikkikuva
Kuva 9: Päivän asu
Kuva 10: Tämä tekee minut iloiseksi
Kuva 11: Hullua
Kuva 12: Arkeni
Kuva 13: Teema "valo"
Kuva 14: Talvikuva
Kuva 15: Rakkaus
Kuva 16: Mustavalkoinen omakuva
Kuva 17: Hetki
Kuva 18: Tunteet
Kuva 19: Täällä minä asun
Kuva 20: Teema “erilaiset”
Kuva 21: Kun olin pieni
Kuva 22: Tästä olen riippuvainen
Kuva 23: Kesäkuva
Kuva 24: Tämä tekee minut surulliseksi
Kuva 25: Kaikessa kiireessä
Kuva 26: Tämä naurattaa aina
Kuva 27: Teema "kaksi"
Kuva 28: Sää
Kuva 29: Uusin kuva minusta
Kuva 30: Valinnainen kuva
Kirjasto on viikonloppuna kiinni, eli en päässyt eilen jatkamaan kandia. Olen kirjoitellut seitä parin sivun päivätahdilla, kyllä se siitä kohta. Jos vain saisin ohjaajani kiinni kohta, ei hän vielä voi olla lomalla... Kävin eilen kaupungilla, kaverin luona, luin Potteria ja kahdesti kävelämässä, kun oli niin hyvä ilma. Ja kirjoittelin itseasiassa liikan raporttiakin, tänään sain kevään osalta sen valmiiksi, jee! Tosin voisi ehkä lopettaa tältä päivältä koneella istumisen, sillä silmiin koskee! Olis ehkä hyvä pitää taukopäivää, niin huomenna voisi ahertaa taas ne pari sivua tekstiä :D 

Niin tuosta kuvastahan minun piti selittää, heh.. Löysin tasan samaa erää Eleganttia täältä, jee! Että kävikin tuuri, oli nimittäin viimoinen kerä tuota. Ostin myös Hankoa lahjapupuun, se olkoot ensimmäinen Ravelympicstyö sitten heinäkuussa. Tosin ihan pikkuisen vain himottais aloittaa jo nyt tekemään sitä, mallitilkun tein jo. 

Tässä itseasiassa selailin taas blogeja ja törmäsin KyJy:yn, joka kuulostaisi ihan hauskalta myös. KYH jäi osaltani väliin, en uskaltanuut lähteä siihen mukaan. Oisko KyJy sen helpompi, en tiedä, mutta pitkä aika on ainakin tehdä! Ja voisi aloittaa joululahjoja ajoissa. Tosin se menee osittain päällekäin Ravelympicsien kanssa ja mie olen Savossa suurimman osan ajasta, ei höntsittäis hirveesti raahata ensin lankoja ja puikkoja sinne ja sitten takaisin tänne... Pitää kattella vielä.. Saispahan lankoja käytettyä kaapeista pois, olettaen siis, että sieltä löytyisi sopivia lankoja sopiviin töihin! Miun joululahjasuunnitelmat vaan saattuu olemaan aikas isoja tällä hetkellä.. Höm.. Kattellaan.. Ehkäpä vielä seurailen tilannetta. Syksyn tullen kun olisi taas varmasti sukkasato (tosin en tartteis enää hirveesti sukkia+kukaan ei tartte lahjaksikaan varmaan :D). Mutta nyt laitan koneen kiinni ja lähden pyykkäämään. Ja lukemaan Potteria ja virkkaamaan kukkia. Se siitä silmien lepuuttamisesta! 

~Kvaakkuli~

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Perheenjäsen

Kylläpä nyt lähti tämä haaste lapasesta, ei kun.. Ihan joka päivä tartteis ehkä laittaa näitä :D Tämän päivän haaste oli perheenjäsen. Kaksi syytä, miksi oli hankala: olen yksin Jojensuussa tällä hetkellä ja tietenkään en tahdo laittaa oikeaa kuvaa. Tässäpä siis ratkaisu; kemian kirja ja Maol auki kertokoot se toisesta puoliskosta jotakin ;)

Kuva 1: Omakuva
Kuva 2: Suosikkitavara
Kuva 3: Perheenjäsen
Kuva 4: Harrastus
Kuva 5: Vanha kuva
Kuva 6: Teema "vihreä"
Kuva 7: Kuva, jota en koskaan julkaissut
Kuva 8: Suosikkikuva
Kuva 9: Päivän asu
Kuva 10: Tämä tekee minut iloiseksi
Kuva 11: Hullua
Kuva 12: Arkeni
Kuva 13: Teema "valo"
Kuva 14: Talvikuva
Kuva 15: Rakkaus
Kuva 16: Mustavalkoinen omakuva
Kuva 17: Hetki
Kuva 18: Tunteet
Kuva 19: Täällä minä asun
Kuva 20: Teema “erilaiset”
Kuva 21: Kun olin pieni
Kuva 22: Tästä olen riippuvainen
Kuva 23: Kesäkuva
Kuva 24: Tämä tekee minut surulliseksi
Kuva 25: Kaikessa kiireessä
Kuva 26: Tämä naurattaa aina
Kuva 27: Teema "kaksi"
Kuva 28: Sää
Kuva 29: Uusin kuva minusta
Kuva 30: Valinnainen kuva

Pehmeän marjapiirakan ohjeella saa myös oivallista raparperipiirakkaa, päälle vähän fariinisokeria ja vaniljakastiketta, avot! Tänään tätä herkutellaan parin kaverin kanssa, jee!

Hyvää viikonlopun alkua!
~Kvaakkuli~

torstai 7. kesäkuuta 2012

Suosikkitavara



 Koska oli liian vaikea päättää vain yhtä suosikkitavaraa, otin monta:) Kalenteri tosin on ristiriitainen suokkari, se aiheuttaa tressiä, toisaalta en pärjäisi ilman sitä. Kitara edustaa myös pianoa, musisointi on nousussa taas. Muumi-mukit vaan on ihania, nämä kolme ovat hyllyni suosikit :) Aika lähelle pääsee myös hääpukuinen Sosuli ja ehkä eniten luonnettani kuvaava Vilijonkka. Kirjat ja puikot ovat ehdottomasti myös suosikkejani, ei tarvinne perustella sen kummemmin. Toinen haaste kuva selätetty, jee:)
Kuva 1: Omakuva
Kuva 2: Suosikkitavara
Kuva 3: Perheenjäsen
Kuva 4: Harrastus
Kuva 5: Vanha kuva
Kuva 6: Teema "vihreä"
Kuva 7: Kuva, jota en koskaan julkaissut
Kuva 8: Suosikkikuva
Kuva 9: Päivän asu
Kuva 10: Tämä tekee minut iloiseksi
Kuva 11: Hullua
Kuva 12: Arkeni
Kuva 13: Teema "valo"
Kuva 14: Talvikuva
Kuva 15: Rakkaus
Kuva 16: Mustavalkoinen omakuva
Kuva 17: Hetki
Kuva 18: Tunteet
Kuva 19: Täällä minä asun
Kuva 20: Teema “erilaiset”
Kuva 21: Kun olin pieni
Kuva 22: Tästä olen riippuvainen
Kuva 23: Kesäkuva
Kuva 24: Tämä tekee minut surulliseksi
Kuva 25: Kaikessa kiireessä
Kuva 26: Tämä naurattaa aina
Kuva 27: Teema "kaksi"
Kuva 28: Sää
Kuva 29: Uusin kuva minusta
Kuva 30: Valinnainen kuva

Tässäpä tämän hetken työnsarkaa esillä. Huiviini tulee 78 kukkaa, niistä on nyt 40½ valmiina. Jokunen siis pitää vielä väkertää. Miun pitänee vissiin ostaa lisää lankaa, kaksi kerää riittänee juuri noihin kukkiin, mutta "verkoksi" pitää ostaa uusi vyyhti. Äiti sanoi, että siitähän tulee ihan nätti, vaikka joutuisitkin tekemään eri värillä/sävyllä tuon pohjan. Ehkäpä näin on tehtävä. Toinen työnsarka edistyy, kandia tänään tuli tehtyä pari sivua. Hitaasti, mutta varmasti...Tänään lopetin neljän tunnin kirjoittamisen jälkeen, olisi voinut vielä vähän jatkaakin, mutta kävin ottamassa jäykkäkouristusrokotuksen, ja vasuri alkoi puutumaan. 

Tässä vielä kuva Mintun lähettämästä ylläristä:) Kiitos kovasti, molemmat on otettu käyttöön, kukkaroon mahtuu juuri sopivasti lounas- ja kahviraha, sekä opiskelijakortti yms. tarpeelliset. Mutta tämä riittänee tällä erää. Nyt kun on taas kaupungissa, tulee liian helposti hengailtua vaan koko päivä sen jälkeen kun tulee kotiin. Yritin lähteä pitkälle kävelyllä heti koulun jälkeen, mutta ekalla kierroksella alkoi satamaan. Voisi mennä nyt yrittämään uudestaan, kun näyttäis aurinko paistavan taas. Tosin niin se paistoi aiemminkin... Josko lenkin jälkeen saisi vähän katsottua huomista kirjoittamista ja siivottua. Tai leivottua raparperipiirakkaa:D

~Kvaakkuli~

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

30 kuvaa

Poimin jostakin mukaani tällaisen 30 kuvan "haasteen". Tarkoitus on siis kuvata/julkaista kuvia annetuista teemoista. Mitään aika rajaa en kenenkään blogeista, joissa tätä on tehty, löytänyt. Enkä nyt edes muista, keneltä löysin eka tän, varmaan jostain SNY-kierroksen blogeista. Ajattelin, että tää sopisi miulle, niin tulis enemmän noita kuvia otettua ja edes jtn blogattua:D On nyt vähäsen jumittanut, tuli vasta eilen takaisin Joensuuhun, pitäis kandia jatkaa, mutta lieviä käynnistymisvaikeuksia. Tänään pitäis käydä juttelemassa ohjaajalle, jos se siitä.

Alunperin ajattelin, että kuvaisin nämä annetussa järjestyksessä. Katsotaan nyt, mitä tulee tuosta tavoitteesta, meinasi jo eka kohdalla käydä köpelösti:) Mtn omakuvaa julkaise, jaksa ottaa tähän hätään, kun sitä kandia pitäis... Pikkaisen jos välttämisorientaatiota meinaa olla taas, käynnistymisvaikeuksia, kyllä se tästä. Mutta se omakuva, jota mietin pitkään. Eihän tää ole liian paljastava, näkeekö tästä, kuka mie oikasti olen...Silloinhan puolittainen selkäkuva on jees, eikös;) Vapun munkinpaistokuvia, eihän niistä ole kauaa ei...



Kuva 1: Omakuva
Kuva 2: Suosikkitavara
Kuva 3: Perheenjäsen
Kuva 4: Harrastus
Kuva 5: Vanha kuva
Kuva 6: Teema "vihreä"
Kuva 7: Kuva, jota en koskaan julkaissut
Kuva 8: Suosikkikuva
Kuva 9: Päivän asu
Kuva 10: Tämä tekee minut iloiseksi
Kuva 11: Hullua
Kuva 12: Arkeni
Kuva 13: Teema "valo"
Kuva 14: Talvikuva
Kuva 15: Rakkaus
Kuva 16: Mustavalkoinen omakuva
Kuva 17: Hetki
Kuva 18: Tunteet
Kuva 19: Täällä minä asun
Kuva 20: Teema “erilaiset”
Kuva 21: Kun olin pieni
Kuva 22: Tästä olen riippuvainen
Kuva 23: Kesäkuva
Kuva 24: Tämä tekee minut surulliseksi
Kuva 25: Kaikessa kiireessä
Kuva 26: Tämä naurattaa aina
Kuva 27: Teema "kaksi"
Kuva 28: Sää
Kuva 29: Uusin kuva minusta
Kuva 30: Valinnainen kuva

Mutta nyt lopetan vitkuttelun ja lähden sinne ohjaajani pakeille. Ja syömään. Ja kirjastoon. Ja...

~Kvaakkuli~